Volgens Gregor Breinburg moet NEC snel beter gaan spelen. Het late gelijkspel tegen FC Emmen (1-1) was het zoveelste voorbeeld van een slechte wedstrijd van de Nijmegenaren. "We hebben eigenlijk negentig minuten voor niets gespeeld, terwijl er niks aan de hand was", zei Breinburg na afloop tegen ForzaNEC.nl.

De spelers van NEC werden na de wedstrijd getrakteerd op een fluitconcert vanaf de tribunes. "Dat begrijp ik wel. De supporters hier zijn emotioneel, dat weet ik. Daar moeten we mee omgaan. We moeten laten zien dat we voor de club willen vechten. Dat doen we al, maar nu moet het nog met een goed resultaat gebeuren."

Vanuit de aanhang van NEC is kritiek op het verdedigende voetbal, maar Breinburg zag tegen Emmen op momenten juist het omgekeerde. "Bij vlagen zetten we hoog druk, waardoor we Emmen dwongen om de lange bal te spelen. Ze waren in de eerste helft niet echt gevaarlijk, dus we kwamen niet in de problemen. Op één moment na dan, maar verder niet. We verzuimden zelf om de score uit te breiden. Daardoor moesten we in de slotfase achteruit omdat zij de lange bal gingen spelen. Dat weet je en dan mag die goal nooit vallen."

Bekijk hier de samenvatting van NEC-FC Emmen.

NEC kreeg al na vier minuten een strafschop, een uitgelezen kans op 1-0. Arnaut Groeneveld miste echter, net als een week eerder tegen FC Den Bosch, terwijl Breinburg bovenaan het lijstje staat. "Arnaut wilde ‘m graag nemen. Hij scoort ze over het algemeen ook. Vorig seizoen heb ik er ook een gemist. Arnaut had het gevoel dat hij deze zou maken. Hopelijk zit de volgende wel. Zonde, Arnaut is goed bezig. Het komt wel goed met hem."

Breinburg zat de afgelopen weken op de tribune met een knieblessure en was er tegen Emmen na twee voor NEC moeizame duels weer bij. "Dan voel je je machteloos. Je wil het team helpen. Het is moeilijk om te zien dat ze het zo lastig hadden. Het enige positieve is dat we nog veel wedstrijden krijgen. Maar we moeten snel uit een ander vaatje tappen. Clubs ruiken nu bloed, dat is niet de bedoeling."

Aanstaande dinsdag kan NEC al revanche nemen op FC Emmen. De Nijmegenaren gaan dan in het KNVB-bekertoernooi op bezoek. "Dat is weer een heel andere wedstrijd met een ander soort druk. We moeten lef tonen, de schroom van ons afgooien, fel zijn, duels winnen en laten zien dat we ten koste van alles willen winnen. Dat mag wel wat meer bij ons."

Foto: Rob Koppers