NEC boekte donderdagavond in Emmen een zeer belangrijke zege op de plaatselijk FC. Door doelpunten van Breinburg, Grot en Awoniyi eindigde het duel in een 1-3 overwinning. Eerstgenoemde verscheen direct na afloop voor de camera van FOX.

"We hebben het onszelf heel lastig gemaakt. In de vierde minuut kregen we al een tegendoelpunt, dan probeer je te forceren maar het is heel lastig. In de rust zet je alles een beetje recht, elkaar even op scherp zetten.", vertelt de aanvoerder.

"Je schreeuwt een beetje tegen elkaar, want het sloeg nergens op de eerste helft. Het was slapjes, verloren veel tweede ballen. We hebben een redelijke tweede helft gespeeld. We moesten elkaar echt even op scherp zetten, want in de nacompetitie moet je in de uitwedstrijd al een goed resultaat neerzetten."

Breinburg scoorde zijn eerste doelpunt uit een open spelsituatie in competitieverband, al had hij daar wel de hulp van de keeper bij nodig. "Ik weet het niet, hij staat op mijn naam, gewoon een goed doelpunt denk ik." Is het dan al gedaan? "Nee, in voetbal is het nooit gedaan. Maar thuis gaan wij de boel op slot gooien en ook winnen.", aldus een tevreden Gregor Breinburg.

Foto: Rob Koppers