Gregor Breinburg zag zijn team zaterdagavond vrij kansloos ten onder gaan tegen Ajax. Na de 1-5 nederlaag spreekt de aanvoerder van NEC zijn bewondering uit voor de positieve ondersteuning van de fans op de tribune, zeker na een reeks waarin het allemaal wat minder gaat bij NEC.

"Het is knap dat de supporters na zoveel nederlagen nog steeds achter ons blijven staan", zegt Breinburg, die weet dat de knop nu gauw weer om moet. "Wij zitten op dit moment in een fase waarin we niet te lang kunnen rouwen. Als we gaan rouwen kunnen we ons net zo goed meteen inschrijven voor de Jupiler League." Ook tegen Ajax liep het bij het afmaken van de kansen weer spaak bij de aanvallers van NEC. Dat is natuurlijk waar in aanloop naar het duel tegen FC Twente het hardst op moet worden getraind. "De doelpunten maken is het belangrijkste. Twente thuis hebben we ook goed gepresteerd, dus het zit er misschien wel in."

Breinburg speelde tot speelronde 27 alle minuten, maar werd nu in twee belangrijke wedstrijden (Vitesse en Ajax) al na een uur gewisseld. Volgens Breinburg heeft dat te maken mijn disciplinaire schorsing op het oog. "De uitleg van Hyballa is dat ik op dit moment vier gele kaarten heb en de wedstrijd zo goed als gespeeld is. Dan is het onnodig om nog een gele kaart te pakken."

De huidige zestiende plaats is erg zorgelijk voor NEC, dat pas twee seizoenen weer in de Eredivisie speelt. "Ik heb al in de Jupiler League gespeeld en daar wil ik niet nog een keer belanden. Ik heb ook play-offs voor promotie gespeeld, dus ik weet dat het in de play-offs nog heel moeilijk gaat worden. Die ploegen zijn 150 procent gemotiveerd om te promoveren. Als je daarin belandt, wat natuurlijk kan, moet je zorgen dat je het zo goed mogelijk doet."

"Pas als de laatste wedstrijd gespeeld is kunnen we de Jupiler League-clubs gaan analyseren. Het kan zijn dat we nu alles gaan winnen. Kijk maar naar ADO Den Haag. Zij hebben één keer gewonnen en winnen nu alles. Het kan voor ons ook zo vallen. Twente is geen Ajax. Alle wedstrijden zijn belangrijk. Met de supporters erbij kunnen we misschien gaan stunten. Ik weet niet hoeveel punten we nog gaan pakken, als we maar veilig zijn", aldus Breinburg.