Gregor Breinburg zag NEC in de topper met Fortuna Sittard met 1-1 gelijkspelen. De wedstrijd was alles behalve hartverwarmend. NEC mocht van geluk spreken dat de blunder van keeper Joris Delle hen niet fataal werd. Breinburg staat na afloop met gemengde gevoelens.

"We krijgen een ongelukkig tegendoelpunt, maar we reageerden daar goed op. Beide ploegen krijgen eigenlijk geen grote kansen. Ik ben wel redelijk trots op de spelers. We zitten in een moeilijke fase, we krijgen klap na klap te verwerken. We zijn zoekende. Dat gaat met vallen en opstaan. Het is gewoon even lastig, maar we blijven tot de laatste minuut knokken. Zoals we speelden na de goal van Fortuna, die lijn moeten we doortrekken."

Breinburg verbaasde zich over de instelling van de tegenstander. "Fortuna speelde voor één punt. Ze groeven zich de hele wedstrijd in om te loeren op de counter. Als je derde staat in de Jupiler League staat en maar vier punten op ons achterstaat, dan zou je voor de winst moeten spelen. Ze spelen echter heel behoudend. We waren zelf ook slordig. We waren niet secuur genoeg. Het was een lastige pot, maar we moeten ook de punten koesteren. Toch ben ik blij dat we nu wel eens zijn teruggekomen van een achterstand."

Mohamed Rayhi moest al na een halfuur afhaken met een hamstringblessure. Daardoor lag hij eerder dit seizoen al twee maanden uit de roulatie. "Ik vond het sneu voor die jongen. Je hebt hem nodig in het elftal, hij werkt zich de snot voor zijn ogen. Jammer dat hij weer is afgehaakt want hij was goed bezig. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer op het veld staat."

Ook voor Delle was het geen prettige wedstrijd. Hij was schuldig aan de 1-0, door te grabbelen bij een makkelijk schot. Breinburg steunt zijn Franse doelman echter volledig. "We nemen het Delle niet kwalijk. Hij heeft ons ook veel punten opgeleverd, bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Fortuna. Hij is gewoon een fantastische keeper, het zat vandaag helaas niet mee."

Foto: Rob Koppers