Voor Gregor Breinburg was de bekerwinst op Sparta extra leuk. De middenvelder scoorde de eerste twee treffers voor de Nijmegenaren. Extra speciaal was het feit dat het Breinburg’s eerste goals in het betaalde voetbal waren.

Breinburg bleef er zelf nuchter onder. "Mooie uitslag, doelpuntje gemaakt, twee zelfs. Al weet ik niet of die tweede op mijn naam komt. Maar in ieder geval mijn eerste. Ben ik tenminste van die nul af." En dan komt trainer Ernest Faber nog langs. "Daar is de nieuwe topscorer", zegt hij lachend.

De middenvelder schoot in de eerste helft op vrij identieke wijze de 1-0 en 2-0 binnen. "We trainen wel vaak op afwerken na de training. Misschien ligt het daar aan. Soms heb je een beetje geluk nodig. Als de een zit, komt de andere vanzelf wel. Dat is bij spitsen ook, dus hopelijk geldt dat ook voor mij."

Zondag gaat NEC op bezoek bij AZ. "Dat is een ander verhaal. We zijn in goeden doen. We weten dat teams als AZ nu rekening met ons houden." Wellicht scoort Breinburg zondag meteen zijn eerste eredivisiegoal. "Ik hoop het. Misschien schiet ik hem wel weer zo binnen."

Foto: Rob Koppers