Gregor Breinburg speelde vandaag zijn eerste Gelderse derby in het Goffertstadion tegen Vitesse en stapte gelijk als winnaar van het veld. Bij De Graafschap was de derby tegen Vitesse ook een belangrijke wedstrijd, maar toch ziet hij duidelijke verschillen. "De haat en nijd tegen Vitesse is in Nijmegen een stuk scherper dan in Doetinchem. Dat merk je wel, zeker in het veld. Zulke wedstrijden zijn leuk om te spelen. Ze geven je extra motivatie. Ik voetbal met passie dus bij dit soort wedstrijden pas ik goed. Ik hou wel van een uitdaging", vertelt Breinburg.  

Opnieuw wint NEC dus in de Goffert en dat doet het al vaak dit seizoen. Op bezoek bij andere ploegen gaat het echter een stuk minder. "Er is een groot verschil bij ons tussen thuis en uit. Ik vond niet dat we van ADO Den Haag moesten verliezen, dat was onnodig. Maar hier zijn we stabieler in een vertrouwde omgeving met onze eigen supporters erachter."

Er zijn nu nog vijf wedstrijden te gaan voor NEC, tegen achtereenvolgens FC Utrecht, SC Cambuur, PEC Zwolle, Roda JC en Feyenoord. "Ik vind dat we nog minimaal negen punten moeten pakken. Drie wedstrijden winnen zou goed zijn. Zeker de thuiswedstrijden tegen Roda JC en SC Cambuur moeten we gewoon winnen. En dan uit nog ergens een keer een paar punten pakken."

Naast het halen van de play-offs is het voor de supporters nu ook belangrijk om op de ranglijst boven Vitesse te eindigen. Breinburg wil deze twee doelstellingen halen. "Het ligt eraan wat Vitesse gaat doen natuurlijk. Wij moeten ons gewoon plaatsen voor de play-offs. Van tevoren hadden we dit niet verwacht, we hadden gehoopt op handhaving. Maar nu we zo dichtbij zijn ruiken we de play-offs. Die moeten we gewoon pakken."