NEC won zondagmiddag met het nodige geluk van FC Oss. De eerste helft was het, zoals wel vaker het geval is dit seizoen, een stuk minder goed dan de tweede helft. Gregor Breinburg, de aanjager van NEC, beseft het.
"Het ontbrak ons aan gif. We liepen achter de feiten aan, waren slordig in ons spel en maakten het onszelf erg moeilijk. De afgelopen wedstrijden gebeurt het vaak en daar moeten we scherp op zijn. We zijn het onszelf van bewust. We zijn er mee bezig op de training, want het moet er snel uit", vertelt Breinburg, die ziet dat het spel er gedurende het seizoen niet beter op wordt. 
"We moeten onze slechte wedstrijd ook winnen, maar dat gebeurt nu te vaak. Daarvoor ging het wat makkelijker. Maar clubs zijn nu aan ons gewend, gaan zich aanpassen aan ons en verdedigend spelen. In de eerste wedstrijd tegen Eindhoven durfden ze nog te voetballen, maar nu laten ze zich allemaal gelijk inzakken en daar is het heel lastig tegen te spelen."

Volgende week speelt NEC tegen Sparta Rotterdam, maar niet alvorens donderdag naar Groesbeek af te reizen. "Eerst moeten we ons focussen op de bekerwedstrijd tegen De Treffers. De beker is nooit makkelijk, dat heb je gezien tegen de amateurs van Ajax. Dat was een heel lastige wedstrijd met strafschoppen. Dat willen we voorkomen en daarom willen we het zo snel mogelijk beslissen, zodat we fit zijn voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam", aldus Breinburg.