Gregor Breinburg zag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van NEC tegen Telstar een agressieve tegenstander die niet met aanvallende attractieve bedoelingen naar Nijmegen was afgereisd.
De middenvelder kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een klap, maar hij kon niet gewisseld worden. Strompelend kwam Breinburg daarom de persruimte binnen. "Ik ben door mijn enkel geklapt, maar we konden niet wisselen, dus ik moest de wedstrijd wel uitspelen."
Deze lompe tactiek was voor Breinburg geen verrassing. "Ze speelden uit ook zo. Er zit geen voetbal in bij hun. Ze kwamen hier niet om te winnen, alleen om tegen te houden. Ze wilden ons gewoon fysiek aanpakken en uit de wedstrijd halen. In de tweede helft begonnen we goed en fel. Gelukkig scoorden we toen ook weer. Dus het is een zakelijke overwinning. 

Maandag ontvangt NEC nummer vier op de ranglijst, FC Volendam. Dat wordt een offensievere tegenstander. "Volendam houdt wel van voetbal, ze hebben gewoon een goed elftal. Daar moeten we scherp aan beginnen, maar we zijn in goede doen en dan zal tegen Volendam niet anders zijn. We sparen ons niet, we willen elke wedstrijd volle bak geven.
De blessure van Breinburg zal geen gevolgen hebben voor die belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam, vermoedt hij zelf. "Gewoon even goed behandelen en dan komt het vanzelf wel goed. Ik kan wel tegen een stootje."
Foto: Rob Koppers