NEC ging maandagavond voor het eerst sinds 8 september weer eens onderuit. Op bezoek bij Telstar verloren de Nijmegenaren met 3-2. "De boel bij elkaar rapen en deze snel vergeten", aldus Gregor Breinburg.

"Dit was om het zo te zeggen een vervelende wedstrijd. Je speelt matig, komt 2-0 achter, komt dan terug tot 2-2 maar verliest nog met 3-2." NEC verloor niet alleen de wedstrijd, maar zag ook Rayhi, Joppen en Van de Pavert geblesseerd uit vallen. "Ja, twee hamstrings en een enkel. Al met al een zure avond", vervolgde de middenvelder.

Een verklaring voor de nederlaag had Breinburg wel. "We gingen teveel mee in hun spel. Vanaf minuut 1 speelden we alleen maar lange ballen, ik zag alleen maar ballen over me heen gaan. Normaal ligt onze kwaliteit aan de bal, maar we waren ontzettend slordig. We hebben gewoon gefaald vandaag. Telstar was net een tikkeltje scherper, feller in de duels. Laat dit een incident zijn", baalde Breinburg bij FOX Sports.

Breinburg kijkt schuldbewust terug. Voorafgaand aan de winnende treffer verspeelde hij de bal en toen hij dat vervolgens wilde corrigeren zag het er niet even gelukkig uit. "We komen nog goed terug tot 2-2, maar dan geven we het alsnog weg. Ik denk dat ik die bal beter moet verwerken, gewoon het stadion uit. Het was een raar moment, ook omdat Ted van de Pavert geblesseerd in de doelmond lag. Anders staat Platje gewoon buitenspel."

Lees ook: Bogers: "Dit is gewoon slecht"

Foto: Rob Koppers