NEC heeft in de thuiswedstrijd tegen Roda JC hulp gekregen van scheidsrechter Edwin van de Graaf om een belangrijke zege veilig te stellen. Een serie onjuiste beslissingen zorgde voor een eenvoudige overwinning voor NEC, waar Gregor Breinburg een hoofdrol in speelde. Het werd in de Goffert 2-0. 

Daar waar spitsen Kévin Mayi en Jay-Roy Grot beide vier keer gescoord hebben, doen de spitsen van Roda JC het beduidend minder. Sterker nog, Adil Auassar is de clubtopscorer met twee goals, maar zijn laatste goal dateert alweer van 13 augustus 2016. In achttien wedstrijden scoorde Roda JC slechts acht goals. Nadat spitsen Nestoras Mitidis (1 goal), Dani Schahin en Simon Church (beide 0 goals) allen niet bevielen, is het nu de beurt aan de in de winterstop aangetrokken Thanasis Papazoglou om de doelpunten te maken. 

Ook bij NEC was er een verandering in de basisopstelling. Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson, die vorig keer goed invielen tegen Willem II mochten vanaf de aftrap beginnen. Mayi en Janio Bikel begonnen derhalve op de bank. Jay-Roy Grot mocht weer eens vanuit de punt van de aanval fungeren. Mayi scoorde in de uitwedstrijd tegen Roda JC in oktober 2016 echter nog de enige goal van de avond. Ook Gregor Breinburg begon in de basis, de aanvoerder stond in serieuze belangstelling van LA Galaxy, maar die transfer lijkt definitief niet door te gaan.

Foto: Rob Koppers