Aanvoerder Gregor Breinburg was een van de uitblinkers bij NEC in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1). De middenvelder vocht voor elke bal en was belangrijk in de opbouw bij de Nijmegenaren. “Ik voel me fit en ik wil me weer laten zien.”

“We zijn blij met een puntje. Vooral in de eerste helft was het niet goed. We gaven te veel kansen weg. Gelukkig bleef het bij 0-1, dan kun je nog een plan bedenken voor na de rust. We zijn wat aanvallender gaan spelen, dat merkte je wel.”

NEC startte met acht nieuwelingen. “Dat is wennen, ja. De keeper kwam gisteren pas. Voor 31 augustus heb je geen rust als ploeg. Daarna weet je pas met welk team je het gaat doen. We moeten automatismen creëren. Daar trainen we hard op.”

Breinburg werd deze week gekozen als nieuwe aanvoerder van NEC. “Voor mij is het speciaal. Het is een eer om aanvoerder van NEC te zijn. Op het veld is het niet anders dan anders. Ik doe wat ik moet doen en ik ben er voor mijn team. Ik voel geen extra druk.”

Dat Breinburg goed speelde is natuurlijk mooi, maar de transfermarkt is nog drie weken open. “Er is altijd wel interesse, maar niks concreets. Ik blijf hier gewoon mijn best doen.”

Foto: Rob Koppers