Gregor Breinburg was met één assist mede belangrijk voor de 3-1 overwinning op FC Utrecht, waardoor NEC verzekerd is van deelname aan de play-offs. De oude club van Breinburg, De Graafschap, had een belangrijke rol in het binnenslepen van deze prijs. 

Breinburg zegt zelf niks te maken te hebben met de windrang van De Graafschap. "Ik heb niemand gebeld. Als we zelf niet winnen, hadden we er niks aan gehad. We keken vooral naar onszelf, maar ik ging er wel vanuit dat De Graafschap goede zaken zou doen", aldus Breinburg, die nu vier punten voorstaat op eerste directe concurrent Fortuna Sittard. "Als we straks drie keer winnen van Cambuur, De Graafschap en Jong Ajax, dan doen we pas echt goede zaken. Als we deze lijn doortrekken zit er wel iets moois in. Het kan bij vlagen zeker weten, dus we moeten zeker niet verslappen."

In de tweede helft bleef NEC, ook bij een vroege 2-0 voorsprong, intensief jagen op de derde treffer. Deze wil naar goals viel soms wat tegen bij de ploeg dit seizoen. "Dat was het kritiekpunt van de supporters en ook van de spelersgroep. We hadden de score wel weer wat hoger kunnen laten uitvallen. In de tweede helft kun je nog twee of drie keer kan scoren, dus dat blijft vervelend. Het doelsaldo blijft belangrijk voor de titelstrijd."

Breinburg heeft vertrouwen dat deze doelpuntendrang in het vervolg van het seizoen meer aanwezig is. "Als sportman wil je altijd winnen. Drie jaar terug waren we al ruimschoots voor het eind van de competitie kampioen, maar toch bleven we jagen voor het record. Dat gevoel moet er bij deze groep inzitten, het gevoel dat je alles wil winnen. Als je de score kan uitbreiden, moet je dat doen. Dus daar moeten we aan blijven werken." 

Bij de 2-0 was Breinburg betrokken, zijn assist zette Groeneveld recht voor de keeper. "Ik heb een hele goede connectie met Arnaut, zowel binnen het veld als erbuiten. We bellen regelmatig en trekken vaak met elkaar op. Sowieso loopt aan de linkerkant goed, met Calvin Verdonk erbij", vertelt Breinburg. Hij wordt nogal eens verward met de van Feyenoord gehuurde linksback. "Hij wilt mij altijd nadoen met zijn kapsel. Hij zit ook naast me in de kleedkamer. Eigenlijk moet één van ons zijn haar laten groeien", lacht Breinburg.