Foto: Rob Koppers

Gregor Breinburg zag zijn ploeg zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht helemaal uit elkaar vallen. De 0-3 nederlaag kwam dan ook hard aan bij de aanvoerder van NEC.

Al na een minuut moest de tactiek worden aangepast toen Robin Buwalda geblesseerd uitviel. "Dat kan een reden zijn. Robin was in goede doen de laatste weken, dan is het jammer dat hij geblesseerd uitvalt. Maar ik wil niet zoeken naar excuses. We moeten gewoon naar onszelf kijken, we hadden het zelf moeten laten zien. We creëerden heel weinig. We kwamen vandaag overal te laat."

NEC begon zonder pit aan de wedstrijd en ook in de tweede helft zag het er allemaal wat slap uit. Toch koos Breinburg er bewust voor om er in de tweede helft niet vol op te klappen. "Ik heb al een aantal gele kaarten aan en er komen nog belangrijke wedstrijden aan te komen. Om nou tegen een schorsing aan te lopen bij een 2-0 achterstand, is zonde. Ik hield me niet in, maar ik ging niet over de grens."

Na het interlandweekend moet NEC op bezoek bij rivaal Vitesse. Dat komt volgens de Arubaan goed uit. "Het is fijn dat je tegen Vitesse speelt, dat is een wedstrijd op zich. De ranglijst telt niet meer. Het is gewoon een derby tussen Arnhem en Nijmegen. Dan moet je gewoon knallen. Dus we gaan dan wel de grens opzoeken. Je moet Vitesse niet al te veel laten voetballen, want dat kunnen ze prima. Ze kunnen net als Utrecht goed onder de druk uit voetballen, dus dan moet je erop klappen. Dat verwachten de fans ook.

In de vrije week is er dan ook genoeg tijd om te trainen. Er zijn namelijk nog wel wat verbeterpuntjes aan te brengen bij het team van Peter Hyballa. "We moeten nu vooral trainen op het afmaken en het verdedigen. Als je de nul kan houden, pak je misschien nog een puntje en als je scoort kun je winnen."

Heldere tekst van Breinburg, maar het is toch makkelijker gezegd dan gedaan. "De punten komen wel, maar ze komen niet vanzelf. In de Eredivisie kan iedereen van iedereen winnen, wij wonnen van Heracles, Heracles won van Utrecht. Dus het moeilijke programma zegt niet zo heel veel. Maar als we spelen zoals vandaag wordt het lastig. Als we elke week strijd leveren valt het balletje hopelijk wel een keer goed."