Mattijs Branderhorst begint de tweede seizoenshelft met een clean sheet en drie punten, dus voor hem kan de middag niet meer stuk. Hij zag dat zijn team wat moeite had met FC Den Bosch in de eerste helft, maar zag vervolgens een volwassen elftal de voorsprong verdedigen.

De Brabanders zijn nauwelijks voor de goal geweest en dat is volgens Branderhorst een kwaliteit van het team. "We stonden goed als team. We hebben bijna niks weggegeven, op twee kansen voor rust na", vertelt de doelman aan ForzaNEC. Wel zag hij dat het aanvallend nog wat tekort schoot. "We hadden iets geduldiger moeten zijn door wat vaker van kant te wisselen. Dan moeten zij telkens achter ons aan. Anders creëer je heel weinig. Dan is het lekker om iemand als Jonathan Okita in je team te hebben, hij kan de wedstrijd beslissen met één moment.”

Na de rust is NEC eigenlijk niet meer in de problemen gekomen, ondanks de minieme voorsprong op het scorebord. "We hebben volwassen gespeeld. Je ziet de groei in het elftal, want in zulke wedstrijden hebben we ook vaak punten laten liggen. Dat is een grote winst. De volgende stap is om dit soort wedstrijden al voortijdig in het slot te gooien. Als we op voorsprong staan, kunnen we met onze snelle jongens voorin veel kansen creëeren in de omschakeling. Dan moeten we het voor de goal als team afmaken en niet zelfzuchtig zijn. Dan kunnen we een wedstrijd echt killen."

De net 26-jarige geworden Branderhorst ziet de gemiddelde leeftijd steeds meer omlaag gaan met het basisdebuut van Dirk Proper. Dat maakt hem één van de oudsten. "Dat is eigenlijk best gek, maar op dit niveau gaat het meer om de kwaliteit. Natuurlijk is het handig om een ervaren jongen als Rens van Eijden te hebben om de lijnen uit te zetten. Maar een jongen als Dirk is technisch zo goed, dan maakt het niet uit of je 17 of 31 bent."