Mattijs Branderhorst keepte zondag tegen Fortuna zijn laatste wedstrijd voor NEC. Na afloop verscheen de doelman voor de camera van ESPN en kon hij de fans van NEC opnieuw geruststellen: de goalie gaat deze zomer niet naar Vitesse.

Branderhorst beschikt over een aflopend contract en gaat NEC na 4,5 jaar verlaten. Carlos Aalbers deed nog een poging om de 29-jarige doelman te behouden, maar Branderhorst bleef bij zijn woord. “Zolang Jasper (Cillessen, red.) speelt is er voor mij geen toekomst meer”, gaf Branderhorst in eerdere interviews aan. Voor volgend seizoen is er voldoende belangstelling. “Ik weet nog niet waar ik heen ga, maar er is interesse. Voor mij wordt het ook een spannende periode.”

Branderhorst acht de kans groot dat hij in de Eredivisie blijft. “Ik hoop voor mijn vakantie een keuze te hebben gemaakt, dat is over twee weken. Maar ik ga ook geen overhaaste beslissing nemen.”

Een club uit de Eredivisie die op zoek moet naar een nieuwe keeper is in ieder geval Vitesse. De Arnhemmers meldden zich een jaar geleden al voor Branderhorst, maar de Tielenaar denkt niet aan een overstap naar Vitesse. Vanwege het sentiment bij de Nijmeegse club sluit hij die keuze uit. “Ik heb 4,5 jaar bij deze club gezeten. Die overstap is iets te pikant. Die keuze is voor mij uitgesloten”, besluit Branderhorst, die goed was voor 106 duels in het rood-groen-zwart. 

Foto: Rob Koppers