Mattijs Branderhorst had niet zijn avond tegen Almere City (2-3). De doelman baalde van het eerste tegendoelpunt waarbij een zwabberbal van James Efmorfidis via zijn voet het doel inging.

”Ik denk dat wij op zich best wel goed gespeeld hebben. We hebben onszelf tekort gedaan.”, sprak Branderhorst tegenover ForzaNEC. ”Ik denk dat we veel kansen gecreëerd hebben, ik denk dat we iets beter om moeten gaan met de kansen”.

Tot aan de 0-1 was er niets aan de hand voor NEC. De eerste beste aanval van Almere City was direct raak. ”Ik moet natuurlijk de hand in eigen boezem steken. Die eerste bal ben ik gewoon schuldig aan. Dat komt hard aan. Voor mij persoonlijk sowieso ook, ik denk dat ik met een goede fase bezig ben. Dan krijg je twee ballen op goal geschoten en die vliegen er allebei in, dat is een klote begin. Maar je moet door, een wedstrijd duurt 90 minuten. We hebben zat kansen gekregen om het recht te trekken. We komen goed op 2-2 denk ik en dan is het zuur dat je gelijk de 2-3 tegen krijgt. Waardoor je opnieuw moet beginnen.”

NEC had de kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. ”In de laatste minuut pakt hun keeper (Joshua Smits, red.) nog een fantastische bal uit de hoek. Daarmee maak je het verschil. Als we iets beter met onze kansen omgaan, ziet het resultaat er heel anders uit.”

Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan, staat NEC momenteel op de tiende plek. Hoe moet de ploeg nu verder? ”Dezelfde weg als waar we mee bezig zijn. We hebben nu drie keer op rij verloren, dat komt hard aan. Vooral omdat we daarvoor een hele goede fase hadden met heel weinig tegendoelpunten. Daar moeten we weer terug naartoe. Gewoon vanuit de organisatie spelen en dan zorgvuldig met je kansen omgaan. Dan is er echt niks aan de hand en hebben we een prima ploeg om richting de play-offs te gaan. Dus daar moeten we ons op focussen.”, aldus Branderhorst.

Foto: Rob Koppers