Met Ron Jans als nieuwe trainer begint de zon langzaam weer te schijnen in Utrecht. Tegen Heracles (1-3) pakten de Domstedelingen onder zijn leiding gelijk de eerste punten van het seizoen. Wel moet de coach waarschijnlijk de nodige namen missen tegen NEC aankomende zaterdag.

De Nijmegenaren mogen hun borst nat maken, want als Jans op bezoek komt is er veelal gevaar. De clubs van Jans scoorden in de Eredivisie tegen geen club zo vaak als tegen NEC, namelijk 63 keer. Als trainer won hij alleen vaker ADO Den Haag (zeventien maal). NEC staat daar vlak achter met veertien verliespartijen tegen de oefenmeester.

Technisch directeur Jordy Zuidam haalde afgelopen veel spelers naar de club waaronder oud-NEC’ers Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani en Ole Romeny. Branderhorst werd echter na drie weken alweer vervangen door eerste keus Vasilios Barkas. Daarentegen zijn El Karouani en de tegen Heracles trefzekere Romeny wel belangrijke pionnen in de opstelling van Utrecht. Ze zullen allen voor even terugkeren op het oude nest.

Branderhorst

Opvallend is dat Branderhorst wel onder de lat mag plaats nemen in De Goffert. Dat komt omdat Barkas wegens ziekte ontbrak op de laatste training van de Domstedelingen in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC. De 29-jarige Griek staat normaliter op doel, maar is er tegen NEC dus niet bij. Hierdoor mag Branderhorst zich opmaken voor een basisplaats. Naast Barkas ontbraken ook Jens Toornstra, Taylor Booth, Nick Viergever en Mike van der Hoorn bij Utrecht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Branderhorst; Ter Avest, Flamingo, Van der Maarel, El Karouani; Jensen, Bozdogan, Fraulo; Romeny, Seuntjes, Boussaid.

Foto’s: Rob Koppers