Keeper Mattijs Branderhorst mocht donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard eindelijk weer eens in de basis starten. Nadat de sluitpost aan het begin van het seizoen zijn basisplek kwijt raakte aan Norbert Alblas, stond hij er vanavond weer en pakte zijn kans met beide handen aan. Hij zag dat NEC het moeilijk had, in met name de eerste helft.

“Het was wel lastig om daar mee om te gaan, voor zowel het team als voor mij. Het was een beetje wennen aan de tegenstander. Fortuna speelt natuurlijk in de Eredivisie, die spelen anders dan wij gewend zijn. In de eerste helft hadden we het daar moeilijk mee, maar ik denk dat we het in de tweede helft erg goed hebben hersteld en wat meer inspeelden op Fortuna.”

In de eerste helft van de verlenging stapelden de goals zich op. In een kort tijdsbestek werd er driemaal gescoord, in een fase waarin NEC het naliet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. “Kijk naar de kans van Okita, aan het einde van de eerste helft. Mijn bal komt precies voor zijn voeten, maar helaas ging die er niet in. Dat was wel een moment waarop het beslist kon worden. Het bleef natuurlijk wel een open wedstrijd, maar met de kansen die je krijgt, moet je beter mee omgaan.”

Ondanks de tegengoal had de doelman niet het idee dat het klaar was met NEC. “Het is natuurlijk wel jammer dat die goal valt, ook een beetje ongelukkig vind ik. Het is wel lekker dat er dan snel gereageerd word door de goal van Janga. Dus, nee, ik heb niet idee gehad dat het klaar was, maar het was wel een moment waarin we moesten oppassen.

Net als Beekman hoopt Branderhorst op Vitesse in de kwartfinale. “Dat zou geweldig zijn. De voorkeur gaat sowieso naar een Eredivisieclub, maar Vitesse zou wel het mooiste zijn, om ze helemaal op te vreten!” De loting voor de kwartfinale vindt aanstaande zaterdagavond plaats. Mogelijke tegenstanders zijn PSV, Feyenoord, Vitesse of VVV Venlo

Foto: Rob Koppers