Doelman Mattijs Branderhorst is na het 1-1 gelijkspel tussen Sparta en NEC reëel. “Het was een lastige pot, Sparta heeft een fysiek sterke ploeg. Waar je dan voor moet zorgen is dat je niet in de duels komt en dat je aan de bal sterk bent. Ik denk dat we een periode in de eerste helft sterk aan de bal waren, maar dat er ook zeker een periode was, waarin dit niet het geval was. Je scoort dan de 0-1 en je laat ze eigenlijk in de wedstrijd terugkomen, dat is jammer.

Het was voor Branderhorst de eerste tegengoal in 3 wedstrijden. Nadat hij zijn goal schoon wist te houden tegen PEC, Heracles en Willem II, moest de goalie vrijdagavond toch vissen. “Je had eerst dat afstandsschot die via mij op de lat beland, die blijft dan via de lat net binnen. We verliezen de bal daarna op knullige wijze. Het spel wordt dan verplaatst naar de zijkant en de bal komt dan in de zestien meter bij Lennart Thy. We wisten van tevoren dat hij een spits is die graag snel draait en schiet, dus ik verwachtte zijn schot. Het enige wat ik kon doen was hem tegenhouden en dan komt de bal precies in de voeten bij de speler van Sparta die hem zo kan binnenwerken.”

NEC staat na dit gelijkspel eventjes op de derde plek. Een start waar vooraf voor getekend zou worden, maar na het zien van de laatste twee wedstrijden had er misschien wel meer ingezeten. “Het is een goede start. Ik denk als je kijkt naar de afgelopen twee wedstrijden, dat je tegen Willem II gewoon drie punten moet pakken. Ook vandaag merk je dat er meer inzit, alleen is het wel een gelijkopgaande wedstrijd geweest en is één punt wel verdiend.

Branderhorst kijkt ook uit naar de wedstrijd van aankomende woensdag tegen FC Utrecht. “Mooi potje denk ik. Bij ons thuis is het voor iedereen moeilijk. Ik denk dat de supporters goed achter ons staan vanaf het begin. De wedstrijd tegen PEC heeft het goed gedaan, dankzij de snelle goal in die wedstrijd. Het publiek gaat er dan meteen achter staan en dat helpt ons ook.” Op de vraag of het misschien lastig is om zo snel wedstrijden achter elkaar te spelen, is de doelman duidelijk. “Dat is juist lekker, ik wil zoveel mogelijk wedstrijden achter elkaar spelen.”

Branderhorst is ook blij dat de stadions weer vol mogen, zeker na het nieuws dat de wedstrijd tegen Vitesse na vijf minuten is uitverkocht. “Ja dat is geweldig, we spelen ook de eerste wedstrijd met vol publiek uit tegen Feyenoord volgens mij. Daar ben je voetballer voor, het is geweldig.”

Foto: Rob Koppers