Mattijs Branderhorst gaat Souffian El Karouani achterna richting FC Utrecht. De 29-jarige doelman uit Tiel is volgens Voetbal International mondeling akkoord met de club uit de Domstad. Eerder op de maandag werd ook al bekend dat Ole Romeny de overstap naar Utrecht gaat maken.

Huidig doelman Vasilis Barkas deed het dit seizoen uitstekend onder de lat in de Galgenwaard. De keeper werd gehuurd van Celtic, maar die club ontbond het contract met Barkas recentelijk. Utrecht wilde graag door met Barkas, maar de doelman kan rekenen op veel andere interesse. Bovendien verdiende de sluitpost te veel centen in Schotland, een bedrag waar Utrecht niet aan kon voldoen.

Door de komst van Branderhorst naar Utrecht is het dan ook onwaarschijnlijk dat Barkas blijft. Met Fabian de Keijzer heeft Utrecht al een geduchte concurrent voor Branderhorst in huis.

Branderhorst kwam in 2019 naar NEC en keepte meer dan honderd wedstrijden voor de rood-groen-zwarten. De doelman groeide vorig seizoen na de promotie uit tot publiekslieveling in Nijmegen, waar hij de jaren daarvoor rollen als eerste en tweede keeper afwisselde. Toen NEC in augustus 2022 de kans kreeg Jasper Cillessen terug naar Nijmegen te halen, belandde Branderhorst weer op de bank.

Foto: Rob Koppers