Lang leek Jong Ajax – NEC voor Mattijs Branderhorst een teleurstellende wedstrijd te worden. De doelman ging bij de 1-0 van de Amsterdammers in de fout, maar stopte in de slotfase een strafschop die 4-2 had kunnen betekenen en zag het daarna nog 3-3 worden.

Branderhorst liet al vroeg in het duel een schot van Kenneth Taylor los, waarna Lassina Traoré voor 1-0 zorgde. “Ik reken mezelf die goal absoluut aan”, zei Branderhorst tegen FOX Sports. “Ik zie de bal op me afkomen, er zat een kleine zwabber in en ik stond eigenlijk een beetje verkeerd. Ik probeerde ‘m te klemmen, terwijl het misschien beter was geweest om ‘m weg te duwen. Dan geef ik een rebound weg en is het meteen een doelpunt.”

De keeper maakte zijn fout vlak voor rust al een beetje goed met een goede redding na balverlies van Randy Wolters, waarna hij in de slotfase de strafschop van Victor Jensen pakte. “Het is wel lekker als je net voor rust bepalend kan zijn. Bij hoge ballen vanaf de zijkant en bij corners kwam ik ook uit mijn doel. Bij de penalty dacht ik ook: die zit er nog niet in. Het was een mooie kans om nog een goed einde aan de wedstrijd te maken. Dan is het vooral heel lekker dat we alsnog de 3-3 maakten, waardoor het een gewonnen punt werd. Ik ging zelf ook mee naar voren, beetje voor wanorde zorgen in hun defensie.”

Uiteindelijk koesterde Branderhorst het eerste punt van het seizoen. Hij zag dat NEC in de tweede helft weinig te vertellen had. “We kwamen ongelukkig op 1-0 achter, maar knokten ons in de eerste helft terug. Dan zit je in de rust toch met een gevoel van ‘nou, best lekker’. Maar in de tweede helft zijn we volledig weggespeeld en gingen we van het kastje naar de muur. We mogen in onze handjes knijpen met een punt.”

Foto: Rob Koppers