Mattijs Branderhorst maakt een uiterst stabiel seizoen door. En dat terwijl de goalie een jaar geleden nog de tweede doelman was bij een grijze middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie. Branderhorst kon zich afgelopen week tegen FC Twente voor het eerst echt onderscheiden en deed dat met verve.

“We draaien als team heel goed en met name als je kijkt naar de verdedigende organisatie, kunnen we heel tevreden zijn. We geven nagenoeg niks weg. Als je kijkt naar de goals die we tegenkrijgen, zijn dat vaak ook de enige kansen die de tegenstander de hele wedstrijd kreeg. Dat is ergens ook wel jammer, want als keeper wil je ook ballen kunnen vangen, maar dat heb ik tegen FC Twente wel ingehaald”, knipoogt de doelman na afloop van de training in aanloop naar het treffen met FC Groningen.

Dat het organisatorisch zo goed staat, verrast Branderhorst niet. “Met Bart, Souf en Cas speel ik inmiddels al twee jaar samen. Édgar en Lasse daarvoor brengen de rust en ervaring in het elftal en Ivan Marquez speelt alsof hij hier al jaren rondloopt.” Die mening heeft niet alleen Branderhorst. “Ik carpool wel eens met Ivan en al in de tweede of derde week gaf hij aan dat hij zich hier helemaal thuisvoelt. Hij is al 27 jaar, in dit jonge team mag je van een speler als hem dan ook wel verwachten dat hij een bepaalde leidersrol op zich neemt. Maar dan moet je het nog wel doen. Ivan is een geweldige voetballer.”

Tegen FC Groningen kan Branderhorst weer rekenen op de diensten van zijn achterhoede. Supporters blijven echter weg van de tribunes. Zij kunnen terecht in de omloop waar grote schermen worden geplaatst. “Dat wordt weer even wennen denk ik. Als je zo verwend bent met je eigen fans afgelopen weken, is dit een hard gelach. Dat er fans onder de tribunes staan, is mooi. Hopelijk brengen zij toch iets van sfeer en is het niet zo kil als vorig jaar.”

Lees ook: Rogier Meijer: “Zonder fans is er geen bal aan”

Foto: Rob Koppers