Dat Jasper Cillessen over enkele dagen speler van NEC is lijkt zeker, maar voor de huidige doelman van NEC, Mattijs Branderhorst, betekent dit waarschijnlijk een reserverol het komende seizoen. “Je gaat zo’n grote naam natuurlijk niet op de bank zetten.”

Na de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen FC Twente staat Branderhorst voor het eerst sinds het begin van de Cillessen-saga de media te woord: “De laatste dagen waren niet makkelijk voor mij, het is een beetje een emotionele rollercoaster geweest.” De doelman is blij dat hij tegen Twente, ondanks de omstandigheden, heeft kunnen laten zien dat hij er “gewoon kan staan”.

Het voelt dubbel voor Branderhorst, die aan de ene kant de teleurstelling voelt, maar ook de kansen in de komst van Cillessen ziet: “Het is voor mij ook mooi om de strijd aan te kunnen gaan met een keeper van het Nederlands elftal, die bij FC Barcelona en Ajax heeft gespeeld.” De doelman is benieuwd naar het verschil tussen hem en Cillessen en is benieuwd welke stappen hij nog moet zetten om op dat niveau te komen.

Branderhorst begrijpt de stap van NEC wel. “De club is de laatste jaren bezig oude glorie terug te halen, denk daarbij aan namen zoals Edgar Baretto, Rens van Eijden, Lasse Schöne en nu dan ook Jasper, en je bent natuurlijk gek als je zo’n buitenkansje laat liggen.” De 28-jarige doelman baalt natuurlijk wel dat het zijn positie is, zeker omdat hij een goed seizoen achter de rug heeft, maar heeft wel begrip voor de situatie.

De keeper voelt de steun en waardering van de supporters, zeker ook door de manier waarop de fans de doelman vandaag ontvingen. “Vanaf de thuiswedstrijd tegen Ajax is de band met de supporters echt fantastisch geworden. Dat was ook het moment dat ze dat liedje voor me begonnen te zingen. Dat is nu echt een steuntje in de rug en een blijk van waardering.”

Branderhorst houdt de opties voor komend seizoen nog open. “Ik kijk gewoon of de ideale match nog langskomt en zie dan of de club daaraan mee wil werken.” Zijn voorkeur is uiteraard nog eerste doelman zijn van NEC. “Ik heb een band opgebouwd met de mensen van de club, de supporters en de spelers die hier nu al wat langer zitten. Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin.”

De doelman kijkt met een gemengd gevoel terug naar de wedstrijd van vandaag. Aan de ene kant is hij blij dat hij een stabiele wedstrijd heeft gekeept, maar hij is natuurlijk ook teleurgesteld dat hij in de laatste minuten de 0-1 om de oren kreeg. “Het is voor een keeper hoe dan ook zuur als je in de laatste minuten de nul niet houdt.”

Foto: Rob Koppers.