NEC wist vrijdagavond niet te winnen van Almere City FC. Het moment waar het na afloop veel over ging, was de discutabele penalty die de thuisploeg kreeg van arbiter Joey Kooij. Mattijs Branderhorst ‘veroorzaakte’ de strafschop en was het absoluut niet eens met de scheidsrechter van dienst.

Of er één woord was wat deze avond beschreef. Die vraag kreeg Branderhorst na afloop van de wedstrijd tegen Almere bij ESPN. “Dat vind ik lastig, maar ik denk in ieder geval pech en oneerlijkheid.” Hierbij refereert de doelman natuurlijk naar het moment in de 57e minuut.

“Ik zie die hoge bal komen, een van mijn kwaliteiten. Dan kom ik uit en ik zie dat ik de bal niet kan klemmen dus ik besluit de bal weg te boksen”, zegt Branderhorst terwijl hij het moment terugkijkt. “Ik kom gewoon in een duel en daarna bots ik met mijn tegenstander. De scheids wacht nog tien seconden en geeft dan een penalty. Volgens mij is er gewoon niet zoveel aan de hand.”

“Ik raak die bal sowieso, daarna neem ik hem mee. Je moet jezelf als keeper beschermen en in de lucht ben je dan kwetsbaar. Hij komt vol voor het duel en dat is zijn keuze, maar ja hij heeft nu een dik blauw oog en dat komt omdat hij doorloopt. Ik denk dat ik in mijn recht sta als ik zeg dat dit geen penalty is”, gaat het relaas van 28-jarige keeper verder.

“Eerst raak ik de bal en hem daarna.” Branderhorst kijkt het moment ondertussen meerdere malen terug, maar blijft bij zijn gevoel. “ik blok die bal, daarna raak ik hem. Hij gaat liggen en dat snap ik wel. Wat ik niet snap is dat de scheids niet meteen fluit, het was dus niet duidelijk voor hem. Dan vind ik het raar dat je toch een penalty geeft.”

De wedstrijd

Over het duel is de doelman duidelijk. “Wij spelen tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen divisie en vanaf minuut één zakken zij in. Ik vind het raar als je thuis speelt en je wilt promoveren dat je dan de tegenstander aan de bal laat. Verdedigend hadden ze het goed voor elkaar en dat maakte het moeilijk voor ons om er doorheen te voetballen. Ze worden bij beide momenten in het zadel geholpen. Eerst een pech moment en daarna die penalty. Vanaf dat moment zijn we eigenlijk niet dichtbij een doelpunt geweest”, sluit Branderhorst teleurgesteld af.

Foto: Rob Koppers