Mattijs Branderhorst was vorig seizoen onomstreden in het doel van NEC. Met tien clean sheets en zelden een fout was het vertrouwen bij hemzelf en iedereen rondom de club in grote mate aanwezig. Dat zou dit seizoen niet anders zijn, tot de komst van Jasper Cillessen wereldkundig werd gemaakt en de Tielse doelman tot bankzitter degradeerde. In de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard zal Branderhorst voor het eerst sinds de komst van de Oranje-international onder de lat staan.

In gesprek met RN7 gaf hij aan er veel zin in te hebben en kijkt hij met een schuin oog vooruit op de winterse transferperiode. “Natuurlijk was het balen dat Jasper eerste keeper werd. Het geeft je toch het gevoel dat je niet meer helemaal nodig bent hier. Het is echter niet zo dat ik hier per se weg moet. Ik sta open voor andere clubs, maar het moet wel een hele goede match zijn. Is dat er niet, blijf ik liever onder de huidige omstandigheden bij NEC. Verschillende factoren moeten meespelen, die niet alleen voor mij maar ook voor mijn vriendin belangrijk zijn. Ik ga niet zomaar een paniektransfer aan. Het wel moet wel kloppen.”

Afgelopen zomer klopte het plaatje bijvoorbeeld niet. Uitgerekend aartsrivaal Vitesse was er als de kippen bij toen bekend werd dat Branderhorst niet langer de eerste doelman zou zijn. “Een overgang naar Arnhem vond ik een grote middelvinger naar NEC”, zegt Branderhorst tegen de Gelderlander. “Ik voel me een echte NEC’er. Dan kan je zeggen dat de club mij een kunstje heeft geflikt, maar als je er rustig over nadenkt is het heel logisch dat ze Cillessen hebben gehaald als je die kans krijgt.”

Het contract van Branderhorst loopt na dit seizoen af en dus ligt een transfervrij vertrek voor de hand in Nijmegen. Branderhorst keepte vorig seizoen alle competitiewedstrijden en hield zoals eerder vermeld tien keer de nul. In totaal keepte hij tot dusver 102 wedstrijden voor NEC.

Foto: Orange Pictures