Mattijs Branderhorst (29) was lange tijd de eerste doelman van NEC en dit deed hij met verve. Echter moest hij, door de terugkeer van ‘kind van de club’ Jasper Cillessen, het afgelopen seizoen plaatsnemen op de Nijmeegse bank. Op het clubkanaal van zijn nieuwe club, FC Utrecht, blikt Branderhorst terug op de concurrentiestrijd die hij had met de Oranje-international.

“Je kon het geen concurrentiestrijd noemen”, meent de in Tiel geboren doelman. “Het is onmogelijk om van een naam te winnen.” Ondanks dat haalde hij toch ook positieve dingen uit zijn reserverol. “Het was wel een interessante periode. Een periode waarin ik me kon meten met – op dat moment – de keeper van het Nederlands elftal. Dat was erg leerzaam voor me. Ik heb er echt iets aan gehad. Spijt heb ik niet gehad van mijn keuze, maar ik heb wel wedstrijdritme ingeleverd.”

Stap vooruit

Afgelopen seizoen kreeg Branderhorst alleen in het KNVB bekertoernooi het vertrouwen op doel. Daarin schreef de keeper historie door in de achtste finale tegen Feyenoord een recordaantal reddingen te noteren (23). Die speelminuten smaakten naar meer, maar op de seizoensafsluiter tegen Fortuna na kwam Branderhorst niet meer in actie voor de Nijmegenaren. Nu stapt hij transfervrij over naar Utrecht. “Deze club is een stap vooruit, ook qua ambities en professionaliteit. Hier was ik naar op zoek. Voor mij is dit de juiste club op het juiste moment. Ik heb weliswaar niet veel gespeeld, maar ik ben hier ook niet naartoe gekomen om op de bank te zitten. Ik wil mezelf weer op de kaart zetten”, sluit de doelman gretig af.

Foto: Orange Pictures