Mattijs Branderhorst zag NEC in de laatste tien minuten terugkomen van een achterstand. Het doelpunt van Zian Flemming maakte de 0-1 van Arno Verschueren ongedaan. Bij het openingsdoelpunt zag Branderhorst er niet helemaal lekker uit.

"Ik had niet helemaal lekker zicht op de bal. Hierdoor was het moeilijk om in te schatten waar de bal precies kwam. Ik koos op instinct de goede hoek, maar de bal kwam op mijn pols in plaats van op mijn hand. Dan kan ik hem amper richting meegeven, dus vloog hij er alsnog in", vertelt Branderhorst na afloop aan ForzaNEC. "Ik baal hier gewoon van, maar ik wist dat ik er eigenlijk niet veel aan kon doen door het slechte zicht."

Daarom was Branderhorst juist blij met de redding waarmee hij vijf minuten voor het einde een nieuwe achterstand voorkwam. "Ik kreeg weinig schoten op doel tegen vandaag, zoals dat eigenlijk het hele seizoen al weinig gebeurt. Dan is het fijn om die bal te hebben. Zeker omdat ik niet helemaal tevreden was over de manier waarop die eerste tegentreffer viel."

Over de eindstand is Branderhorst duidelijk. "Ik denk dat je uiteindelijk blij mag zijn met een puntje. Alleen op basis van de eerste helft had je al 0-4 achter kunnen staan. Zij waren gewoon de bovenliggende partij. Dan is het jammer dat ik bij sommige spelers de inzet mis. Ik kom als keeper logischerwijs helemaal bruin de kleedkamer in. Bij zo’n wedstrijd, met zo’n veld, kun je gewoon niet met een schoon shirt het veld af. Dat is echt niet bij iedereen zo, maar bij een aantal ontbreekt het dan een beetje aan de juiste mentaliteit."