Het was voor Mattijs Branderhorst een rare zaterdag. Hij keerde met FC Utrecht terug bij zijn oude club NEC. Vanwege een zieke eerste doelman bij de Domstedelingen mocht de doelman uit Tiel zijn officiële debuut maken voor zijn nieuwe club. Eentje om lachend op terug te kijken werd dat niet: NEC versloeg Utrecht met 3-0.

“Ik had het me iets anders voorgesteld. Het is mooi om, van alle wedstrijden, dan deze te mogen spelen. Dat voelt heel speciaal, maar wel zuur om te verliezen”, begint Branderhorst tegenover RTV Utrecht. “Ik heb hier vierenhalf jaar mogen spelen. Daarin heb ik een mooie tijd gehad en een goede band opgebouwd met de supporters. Dus het is mooi dat zoiets niet is veranderd als ik terugkom voor een andere club.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Terechte winnaar

Branderhorst kwam in De Goffert maar niet lekker in de wedstrijd. “Over en weer waren er weinig kansen. De eerste drie ballen die ik op doel kreeg gingen er alle drie in. Dat is lastig. Je bent als keeper toch vaak op zoek naar je eerste redding, dat je die even pakt en dan lekker in de wedstrijd zit. We waren ook een stuk minder aan de bal dan vorige week tegen Heracles, terwijl NEC natuurlijk goed is in balbezit, dat weet je. Dat hebben ze vandaag laten zien. Ze hebben terecht gewonnen.”

“Ik denk dat de twee goals achter elkaar te snel vallen. Dan help je hun in het zadel, of zij zichzelf, dat is maar net hoe je het bekijkt. Daarna hebben ze het proberen uit te spelen en dat is ze gelukt.”

Lof voor Roefs

“Ik vond het een hele rare wedstrijd”, vertelt de 29-jarige doelman. “Sowieso omdat je tegen je oude club speelt, maar ook dat Robin Roefs bijvoorbeeld invalt. Hij is een geweldig talent en een fantastische keeper. Ik vind dit ook echt mooi voor hem en ben ook echt blij voor hem. Dat hij dan gelijk zo speelt, daar ben ik wel trots op. Dat wordt een hele grote.”

“Ik denk dat ik gedaan heb wat er van mij verwacht wordt. De ballen die ik moet hebben die pak ik. Alleen ik baal dat ik niet dat kleine beetje extra heb kunnen brengen. Zoals ik al zei: voor een keeper is het niet fijn dat die eerste twee ballen er gelijk invliegen. Aan het einde kon ik nog een beetje laten zien wat ik in huis heb, maar toen was het eigenlijk al gespeeld”, eindigt een balende Branderhorst.

Foto’s: Orange Pictures