Na het duel met RKC Waalwijk (3-0 nederlaag) stortten de NEC-spelers in elkaar op het veld. Doelman Mattijs Branderhorst mobiliseerde de rest van de Nijmegenaren om de supporters te bedanken voor het seizoen. ForzaNEC.nl sprak na afloop met de 25-jarige doelman uit Tiel.

Hoe beleefd het initiatief van Branderhorst ook was, de supporters stopten niet met het zingen van ‘schaam je kapot’. ,,Dat greep mij enorm aan”, zei de goalie over de reactie van de meegereisde Nijmegenaren. ,,Het is een begrijpelijke reactie. Ik voelde me natuurlijk ook klote en ik zag de rest neerstorten op het veld, maar je moet dan een man zijn en de supporters bedanken voor hun inzet dit seizoen. Ik zag toen hoe de Nijmeegse supporters hiervan baalde; dat deed mij enorm veel.”

Branderhorst baalde van de wanprestatie die in het Mandemakersstadion op de mat werd gelegd. ,,We hebben elkaar vandaag stuk voor stuk in de steek gelaten. We hebben de supporters én de club laten vallen. Iedereen was er van overtuigd dat we minimaal één keer zouden scoren, maar als je zelf het heft niet in handen neemt, roep je het over jezelf af. We stopten gewoon te weinig energie in deze wedstrijd. Dit is gewoon doodzonde.”

Voor de doelman was de avond extra frustrerend. Na een goede eerste helft, waarin hij meerdere uitstekende reddingen verrichtte, ging het alsnog mis. ,,Als keeper kan je alleen proberen tegen te houden en de organisatie neer te zetten. Ik heb me laten horen en die jongens positief aangestuurd, gezorgd dat we niet bij de pakken neer gingen zitten. Balen kan na de wedstrijd nog, maar uiteindelijk was de inzet helaas onvoldoende.”
Foto: Rob Koppers