Mattijs Branderhorst blijft in Nijmegen. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de keeper heeft nu samen met NEC een overeenstemming bereikt over een contract tot de zomer van 2023.

De 27-jarige keeper speelde tot nu toe 69 wedstrijden voor de Nijmegenaren waarin hij 21 keer zijn doel schoon wist te houden. Branderhorst werd in eerste instantie in 2019 een halfjaar gehuurd van Willem ll, om vervolgens definitief over te stappen naar NEC. De keeper had aan het begin van het afgelopen seizoen geen basisplaats, maar wist zich terug te knokken in het elftal.

Zelf is Branderhorst erg blij om in Nijmegen te blijven zegt hij op de site van de Nijmegenaren. “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad in Nijmegen, ik voelde mij er thuis en de promotie naar de Eredivisie was voor mij de kers op de taart. Ik kijk uit naar de wedstrijden in de Eredivisie in een vol Goffertstadion!”

Naast Branderhorst heeft NEC Robin Roefs en de onlangs vastgelegde Danny Vukovic als keepers onder contract staan. Laatstgenoemde en Branderhorst zullen gaan strijden om een plek onder de lat in De Goffert.

Foto: Rob Koppers