Mattijs Branderhorst was met zijn reddingen erg belangrijk voor NEC tegen FC Twente (1-2). De doelman kon zichzelf eindelijk een keer goed onderscheiden met zijn reddingen.

De overwinning op FC Twente moet heerlijk voelen na afgelopen week. ”Er is afgelopen week veel negativiteit geweest rondom NEC, dan is het lekker als je weer een beetje positiviteit terug kan brengen. Het heeft onbewust wel invloed gehad op ons als spelers. Ik merkte zelf dat ik wat vermoeider was dan normaal en dat je er op een of andere manier een soort van nastoot van hebt. Maar ik moet zeggen dat er vandaag op het veld niets van te zien was”, zegt Branderhorst tegenover ForzaNEC.

De eerste helft creëerde NEC geen kansen. ”Ik denk dat het de eerste helft een beetje afwachten was. FC Twente had in de laatste tien wedstrijden vier keer in de eerste tien minuten gescoord, dus we waren gewaarschuwd voor het eerste kwartier. Toen hebben we wat voorzichter gespeeld, meer op de lange bal. Dat is uiteindelijk niet ons spel. Op geven moment switchen we het om en gaan we gewoon weer spelen. Dan zie je dat onze kwaliteiten meer naar voren komen. Dat lijkt het alsof we allemaal wat aanvallender spelen.”

Branderhorst was erg belangrijk voor NEC met een paar reddingen en hield de ploeg op de been. ”Heerlijk, lekker. Voor mij eindelijk een keer dat ik mezelf kon onderscheiden. Ik moet zeggen wij staan als verdediging en team zo goed dat we eigenlijk heel weinig ballen op doel tegen krijgen. Dan is het wel lullig dat in zo’n wedstrijd tegen Feyenoord we zes ballen op goal krijgen en dat er vijf ingaan. Dan heb ik liever zo’n wedstrijd als vandaag dat ik iets meer te doen krijg en mezelf meer kan onderscheiden. Maar het positieve is dat we weinig weggeven en nu gaven we iets meer weg dan normaal. Het was voor mij mooi om mezelf te laten zien.”

Javier Vet viel in en maakte binnen een minuut het tweede doelpunt van NEC na een blunder van Robin Pröpper. ”Vet is een speler die geeft heel veel energie en je zag meteen toen hij er in kwam dat hij volle bak inzette. Hij loopt dwars door iedereen heen als het moet. Ik denk dat de speler van FC Twente een beetje overrompeld werd. Vet deed dat fantastisch en daarna schiet hij hem gewoon binnen, dus dat is lekker.”

Na de nederlaag in derby vorige week moet deze overwinning in Enschede heerlijk voelen. ”Uiteindelijk denk je na Vitesse we hadden minimaal een puntje verdiend. Vandaag krijg je iets meer dan je verdiend had. Dus uiteindelijk kun je beter een keer verliezen en een keer winnen dan twee keer gelijkspelen. Dus een heerlijke uitoverwinning”, sluit de doelman af.

Foto: Orange Pictures