Mattijs Branderhorst was zaterdagavond tevreden met het resultaat wat NEC boekte tegen Heracles (0-0). “We hebben een paar goede kansen gecreëerd en hebben achterin de boel goed op slot gehouden. Het is jammer dat je de goal niet maakt. Uiteindelijk blijven we punten sprokkelen en houden we de ploegen dan achter ons, dus dat is prima.”

Met dit resultaat komt NEC op acht punten van de magische 34. Volgens de doelman moeten we daar niet te veel naar kijken. “Ik denk dat daar de focus niet echt op moet liggen. Het is belangrijker om te kijken naar ons spel. Als wij ons eigen spel spelen, dan gaan die punten wel komen. Dat heb je de eerste seizoenshelft ook gezien, dus daar moet de focus meer op liggen.” Het was voor Branderhorst de derde wedstrijd op rij waarin hij geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. “Dat voelt lekker natuurlijk. Je ziet ook dat het achterin zo goed staat. Het is heel moeilijk voor tegenstanders om door de as heen te voetballen. Ze moeten eigenlijk via de zijkanten. Dan komen er voorzetten en wordt er sterk verdedigd, dus dan hoef ik ook weinig in te grijpen. Ik heb vandaag geloof ik één redding gemaakt, dus dat zegt genoeg.”

Branderhorst erkende dat er wat ritme ontbrak bij NEC, doordat er natuurlijk een aantal weken niet is gevoetbald. “Je merkt het wel een beetje, los dat je er weinig van terugziet in de wedstrijd. We waren wat slordiger aan de bal dan dat we normaal zijn en we begonnen misschien wat aarzelend. Het is zaak voor ons dat we weer ons eigen spel spelen en dat we in de opbouw weer wat meer risico durven te nemen. Je ziet dat het zo goed staat achterin, dat we wel met wat meer risico kunnen spelen. Clubs willen ons graag vastzetten, maar we hebben de ruimte om daar onderuit te voetballen.”

Door het wegvallen van Jordy Bruijn na twintig minuten, merkte Branderhorst wel een verandering. “Op het begin merkte je dit wel inderdaad, zeker in verdedigend opzicht. Ali zijn kwaliteiten liggen voornamelijk aan de bal, waar Jordy ook nog verdedigende kwaliteiten bezit. Daardoor moesten we in het begin wat verder terugzakken. Ik vond Ali wel goed spelen.”

Foto: Rob Koppers