Mattijs Branderhorst is na de zware 5-0 nederlaag van NEC in Amsterdam tegen Ajax realistisch. “Het is niet gek dat je niet tot heel veel kansen komt. Je speelt gewoon tegen een veel betere tegenstander.” De doelman had een druk begin van de wedstrijd, waarin hij een hoop reddingen moest verrichten. ” In de eerste drie minuten had ik al twee reddingen, toen dacht ik zelf dat ik er wel lekker in zat. Dan wil je dat eerste kwartier doorkomen, maar dan ligt hij er toch al snel in.”

Branderhorst merkte dat er wel een verschil zit tussen een deels volle Johan Cruijff Arena en de lege stadions waar het afgelopen jaar voornamelijk in gespeeld zijn. “Je verstaat elkaar niet, waar ik normaal mijn middenveld kan bereiken, kan ik nu niet eens mijn centrale verdedigers coachen.” Dit is volgens hem ook een van de redenen van de eigen goal van Bart van Rooij. “Je kan het niet eens miscommunicatie noemen tussen mij en Bart. Het is gewoon een keuze die is gemaakt en die pakte verkeerd uit.”

Na de wissel van Edgar Barreto stond het bij NEC achterin beter. “Het scheelde in de kansen een hele hoop. In de rust werd ook gezegd dat we de schroom van ons af moesten gooien. Probeer er iets van te maken en laat je van je beste kant zien.” Dit is volgens Branderhorst ook gelukt. “Een paar momenten aan de bal dat we wel laten zien dat we wat kunnen.” Hij probeert dan ook dat positieve gevoel mee te nemen naar de wedstrijd van volgende week, waar we volgens Branderhorst er wel echt moeten staan.

Foto: Rob Koppers