Mede door het verpulveren van een keepersrecord in de bekerthriller tussen Feyenoord en NEC (4-4, Feyenoord wint na strafschoppen) barstte de discussie omtrent de reserverol van NEC-doelman Mattijs Branderhorst los. “De doelman zou bij elke club in Nederland buiten de topdrie een basisplaats hebben.

Bovenstaande constatering werd gedeeld door Voetbal International’s Bart Frouws in de dagelijkse podcast van het magazine, VI ZSM. De doelman, tegen Feyenoord goed voor liefst 23 reddingen, wordt uitgebreid besproken in de podcast. Evenals zijn reserverol bij NEC.

Reserverol

Want ondanks de heldenrol van de doelman tegen Feyenoord zit Branderhorst zaterdag tegen SC Cambuur normaliter gewoon weer op de bank. Een scenario waar de doelman, sinds de komst van Jasper Cillessen in de zomer, al het hele seizoen mee te kampen heeft. Met de komst van de Groesbeker leek veel speeltijd dit seizoen dan ook nooit echt een reëele optie te zijn voor Branderhorst. En dat terwijl het ‘zonde is dat iemand met zijn niveau niet wekelijks zijn kunsten kan vertonen op een goed niveau,’ aldus Frouws.

Pikante overstap

Een plek op de reservebank achter Cillessen lijkt na dit seizoen echter minder aannemelijk. Niet alleen heeft Branderhorst namelijk een aflopend contract in De Goffert, ook bestaat er vanuit meerdere kanten interesse in zijn diensten. Interesse die er overigens bij aanvang van dit seizoen ook al was, en wel uit een opvallende hoek. Vitesse heeft namelijk geïnformeerd naar de diensten van Branderhorst. De doelman wees, tot genoegen van het Nijmeegse publiek, een overstap echter af vanwege de onderlinge rivaliteit tussen beide Gelderse clubs en hun aanhangen.

Oeh Ah Branderhorst

Met wedstrijden zoals tegen Feyenoord lijkt het echter een kwestie van tijd totdat meerdere clubs interesse in de na dit seizoen transfervrije Branderhorst gaan tonen. Tot die tijd staat de doelman echter nog in De Goffert onder contract. Bij een club waar de supporters hem liefkozend toezingen met het welbekende Oeh Ah Branderhorst. En dat heeft de geboren Tielenaar meer dan verdiend.

Foto: Orange Pictures