Mattijs Branderhorst is teleurgesteld na de verloren derby tegen Vitesse. De doelman moest één keer vissen bij een discutabel doelpunt. “Ik had het idee dat de bal over de achterlijn was en Edgar ook. Uiteindelijk wordt de goal gecheckt, dus in principe zullen ze wel gelijk hebben, maar ik weet ook niet wat voor beelden de VAR heeft bekeken en of er überhaupt goede beelden van waren, maar in mijn ogen was de bal achter.”

Het was voor Branderhorst zijn eerste Gelderse derby, die nu op een deceptie is uitgelopen. “Ik denk dat er meer in had gezeten”, aldus de doelman. Over zijn eigen prestatie is hij niet ontevreden. “Ik keepte stabiel, gewoon zeker. Ik kon alle ballen goed vasthouden, op één redding na bij die kopbal, die gewoon kort op mij was. Verder heb ik ook niet heel veel te doen gehad. We stonden best goed verdedigend, maar dat we hier dan met 0-1 verliezen is dan extra balen.”

In de tweede helft ging NEC aanvallender spelen, maar de bal wilde er maar niet in. “Het is heel frustrerend. We hadden in de tweede helft een goede fase, mede ook door de formatiewisseling. Barreto schoof door naar het middenveld en toen kwam Pedro Ruiz er ook nog in. Dat zorgde voor wat extra mogelijkheden. Dan creëren we een paar kansjes met Okita en een paar afstandsschoten, maar dat gebeurde helaas niet. Misschien dat we Pedro nog vaker hadden kunnen zoeken, maar ik merk dat we nog niet helemaal zijn ingestemd. Hij traint pas een paar weken mee en heeft natuurlijk heel lang aan de kant gestaan met een blessure, maar het is wel een extra wapen. Het is een grote sterke jongen en het is een jongen die volle bak gaat en die past bij de club.”

Het was voor het eerst in een lange tijd weer een wedstrijd met een uitverkochte Goffert, voor de doelman ook voor het eerst. “Ik had de laatste dagen al wat voorbij zien komen op internet. Het was gisteren ook heel mooi. Je weet natuurlijk wel dat het hier grimmig kan zijn, maar daar heb ik vandaag niks van gemerkt. Ik heb een positieve sfeer ervaren, ook na de goal bleven de supporters ons steunen. Dan zie je ook dat in de tweede helft, toen we een betere fase hadden, ze achter ons gingen staan.”

Foto: Rob Koppers