De krachttermen die verdediger Bram Nuytinck zaterdagavond na de 2-4 nederlaag tegen Heerenveen door de catacomben van het Goffertstadion smeet, kunnen beter niet worden herhaald. "Ja, sorry daarvoor", reageert Nuytinck een half uurtje na de wedstrijd tegenover ForzaNEC.nl. "Maar ik zit er echt helemaal doorheen. Zo’n voorsprong van 2-0 mag je in een thuiswedstrijd nooit weggeven. Nooit. Zeker niet nu we om Europees voetbal spelen."
Een verklaring voor de twee werelden van verschil voor en na de rust heeft Nuytinck eigenlijk niet. "Het verschil kon niet groter zijn, inderdaad. De ruimtes op het veld waren te groot, het stond helemaal verkeerd. Eigenlijk liep alles fout. En tegen zo’n voorhoede als Heerenveen heeft, wordt het dan lastig." Hij staart voor zich uit en schraapt zijn keel even. Met schorre stem vervolgt Nuytinck zijn verhaal. "De eerste helft spelen we zo enorm goed, dat zeiden we ook tegen elkaar in de rust. Maar ook dat we toch scherp moeten blijven. En dat je het dan toch nog weggeeft, echt ongelooflijk."
En wat-ie nu gaat doen? "Maar gewoon naar huis, denk ik. Met m’n familie eens goed praten over waar het nu precies allemaal misging. Daar kan ik het goed met ze over hebben, zij hebben alles van boven gezien." En zo blijft de suggestie van een grijnzende Heerenveen-verdediger en ex-NEC’er Ramon Zomer in het voorbijgaan om nog even de stad in te gaan, onbeantwoord. Bram Nuytinck heeft even geen zin in leuke dingen.