Bram Nuytinck is na de 2-0 winst op Excelsior maandagavond een opgewekt man. Drie punten, twee prima goals en ‘de nul’ gehouden. Vooral dat laatste stemt verdediger Nuytinck tevreden. “Vrijwel niets weggegeven ook”, klinkt het vrolijk. “Behalve die bal op de lat en de paal waar ze bijna een beetje geluk hadden. Verder blijft het vooral spannend omdat wij die goal niet maken. Want de eerste helft had het al 5-0 moeten staan.”
Is dat gebrek aan scorend vermogen wellicht te ondervangen met een nieuwe spits? “Ik weet niet of dat een oplossing is. Juist doordat Lasse Schöne in de spits staat is er nu ontzettend veel voetbal waar de kansen uit voortkomen. Dat is ook veel waard. We spelen nu ook ander voetbal dan vorig jaar met Björn Vleminckx in de spits. Al met al staat er dit jaar een team dat gewoon voor Europees voetbal kan gaan.”
Voor zichzelf heeft Nuytinck dit jaar de doelen duidelijk op een rij. “Ik ben nu een vaste waarde en dat wil ik blijven. Bij Jong Oranje ben ik nu aanvoerder, een teken dat ook de trainer dáár veel vertrouwen in me heeft. Dat voelt ontzettend goed en ik zit eigenlijk gewoon heel erg lekker in mijn vel. Ik wil met NEC hoger eindigen dan vorig jaar en mezelf in de kijker spelen. Laten zien aan iedereen dat ik het heel goed kan. Want uiteindelijk wil ik hogerop.”
Verbaast het Nuytinck dan niet dat PSV zeven ton uittrekt voor Timothy Derijck van ADO Den Haag en niet bij hém uitkwam? “Ik vind Derijck een goede verdediger, verder kan ik er niet zoveel over zeggen. Tja, hij is wat ouder dan ik en heeft wat meer ervaring. Misschien dat dat het is, ik weet het niet.”