Almere City heeft NEC vanavond drie hele belangrijke punten afgesnoept. Op bezoek in Flevoland gingen de Nijmegenaren met 3-2 onderuit, maar aan Sven Braken lag het niet. ForzaNEC.nl sprak de spits na afloop.

"We zijn een collectief. We hebben vandaag als ploeg verloren", concludeert Braken. Geeft NEC de doelpunten te makkelijk weg? "Dat weet ik zo niet. Dat moeten we terugkijken. De eerste helft ontbrak net die laatste 10%, de wil om duels te winnen. Almere won er veel meer en zo kom je nooit lekker in de wedstrijd. We voetbalden wel maar kwamen niet echt tot kansen. De tweede helft probeer je dan wat meer de beuk erin te gooien en dan gaat het wel beter, maar we komen nog steeds niet tot echte kansen."

Braken nam de ploeg op sleeptouw, maar zag de doelpunten net zo makkelijk in het verkeerde doel belanden. "Dan kom je toch nog op 2-1 maar valt de 3-1 weer veel te snel. Dat is dan de ene na de andere klap. Uiteindelijk kom je toch nog op 3-2 en had ik echt de hoop dat we in ieder geval een punt konden pakken. Het zat er vandaag helaas niet in…" Na FC Oss is de tweede verliespartij op rij een behoorlijke domper. "We hebben de wedstrijd teruggezien en gezegd tegen elkaar, ‘Komop, de beuk erin!’, maar daar ontbrak het vandaag aan, opnieuw. Waar dat aan ligt? Ik weet het echt niet. Als ik het zou weten konden we het zo oplossen."

Met de afwezigheid van Steeven Langil beschikte Lijnders vrijdag over precies nul vleugelaanvallers. Anass Achahbar en Jari Schuurman kwamen vanaf de flanken, maar dat leverde helemaal niets op. "Met Anass gaat dat prima, dat is ook een voetballer die de combinatie zoekt. Wat dat betreft is het goed zo. Ik heb er geen last van in ieder geval. Ik weet niet of dat ook voor de anderen geldt."

De 17-jarige Ole ter Haar Romeny debuteerde, maar Kevin Blom maakte van dat debuut snel eentje met een rode rand. "Ole maakt z’n debuut, is heel enthousiast. Dan komt er zo’n duel. De tegenstander komt ook heel laag met z’n hoofd, is gebukt. Ik heb het nog eens teruggezien, dit was echt geen rode kaart. Het is gewoon heel jammer dat deze scheidsrechter hiervoor rood wil geven. Die jongen is zeventien jaar, de wedstrijd zit er zo goed als op. Als scheids moet je de wedstrijd dan beter aanvoelen, maar dat is niet aan mij. Ik heb het hem wel nog even gemeld.", besluit Braken.

Foto: David van Haren