NEC kwam vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. Sven Braken viel twintig minuten voor tijd in, maar wist niets te forceren.

"Ik heb een pas op de plaats moeten maken, maar zit gretig op de bank", vertelde de spits tegenover De Gelderlander. "Ik wil spelen. En als er iets van me gevraagd wordt dan sta ik er. Nu moest ik oorlog maken voorin. De boel op gang brengen. Dat lukte aardig. Ik vond me zelf ook wel goed invallen. Maar deze uitslag, dat is echt jammer.”

"Toen ik inviel, had ik gehoopt de winnende te maken. Daar had ik ook de kans voor. Die misser zag er heel knullig uit, maar die kans was lastiger dan hij leek. De hoekschop viel pardoes bij de tweede paal, terwijl ik al in voorwaartse beweging was. Ik kreeg de schoen er nog tegenaan, maar niet voldoende. Daarom vloog hij over”, verklaart Braken.

Gezien het puntverlies en de overwinning van Fortuna Sittard op SC Cambuur (3-2) worden het nog hele spannende weken in de Jupiler League. "We staan er nog altijd goed voor, hebben alles in eigen hand. We krijgen Jong Ajax nog. Maar het moet wel beter ja", is Braken realistisch gezind. Jong Ajax ontvangt zondag de beloften van AZ op De Toekomst.

Lees ook: Lijnders blijft rustig: "We verdienden drie punten"

Foto: Rob Koppers