Voor Sven Braken is de wedstrijd tegen MVV van aanstaande vrijdag een bijzondere. De spits debuteerde er in het betaalde voetbal en maakte in 2015 de overstap naar Almere City FC. Vrijdag is hij voor het eerst terug.

"Bij Almere was ik telkens geblesseerd als we naar Maastricht moesten", zei Braken vrijdag na de wedstrijd tegen Jong PSV. "Terug in De Geusselt, daar kijk ik wel naar uit. Ik ken er nog veel mensen, maar ook daar moeten we winnen."

Het maakte Braken weinig uit dat de wedstrijd van NEC tegen Jong PSV op donderdag werd gespeeld. De Limburger viert dit jaar geen carnaval, maar kon wel de winst op de Eindhovenaren (2-0) vieren. "Het zit in mijn bloed omdat ik natuurlijk Limburger ben, maar geen carnaval voor mij dit jaar. Het valt net op zondag, maandag en dinsdag, dan trainen wij gewoon. Het zit er dit jaar niet in, maar dat vind ik niet erg. Het is niet zo dat ik in het weekend zit te treuren op de bank. Voetbal is belangrijker."

Braken startte tegen Jong PSV weer eens in de basis bij NEC. "We begonnen heel fel, maar daarna kregen we een dipje. Ik weet niet hoe dat komt, maar het gebeurt ons wel vaker. We hadden even geen grip op Jong PSV. In de rust hebben we het erover gehad. Na rust was het wachten op de 2-0, zij werden nauwelijks nog gevaarlijk."

Na de nederlaag in Emmen van vorige week was de zege erg welkom. "We hadden het er van tevoren al over dat we koste wat kost moesten winnen. Natuurlijk wil je ook het publiek vermaken en dat deden we bij vlagen ook. Gewoon de beuk erin en winnen." Braken nam daar af en toe het voortouw in. "Ja, soms valt de bal net goed als je een actie maakt. Alleen de paal stond in de weg."

Foto: Rob Koppers