Sven Braken beleefde vrijdag een kansloze avond met NEC op bezoek bij FC Twente (2-0). De spits kreeg slechts één kans, terwijl er in de eerste helft een keer werd afgefloten wegens een overtreding. Een moeizame wedstrijd voor de spits.

“We speelden zonder vertrouwen”, zei Braken, net als ploeggenoot Mathias Bossaerts, tegen ForzaNEC.nl. “Uit twee omschakelmomenten vallen de goals en dan loop je achter de feiten aan. Zelf kregen we geen kansen. Of we onder de indruk waren van het stadion? Nee, hier doe je het juist voor. Dat zeiden we ook tegen elkaar." 

De stadionspeaker van Twente zei na afloop dat 2018 een jaar was om sportief gezien snel te vergeten. “Dat geldt voor ons ook wel. We hebben nu tien dagen om de batterijen op te laden. Hopelijk kunnen we de play-offs nog halen. We krijgen nog oefenduels en we moeten goed met elkaar praten. Het vertrouwen moet terugkomen.”

Voor veel fans voelt het een beetje vreemd dat NEC in januari lekker naar het zonnige Spanje afreist. “Het is niet ‘lekker’ naar Spanje, zo zie ik het niet. Het heet niet voor niets een trainingskamp. We moeten daar keihard werken.”

Foto: Rob Koppers