NEC gaat zaterdagavond op bezoek bij Roda JC. Het is de eerste echte test voor de Nijmegenaren, die momenteel een punt meer hebben behaald dan de Koempels. Sven Braken kan niet wachten tot er wordt afgetrapt in het Parkstad Limburg stadion.

De spits komt uit het zuiden en dus is de wedstrijd voor hem een tikkeltje extra belangrijk. "Roda is voor mij een soort Vitesse. Met MVV heb ik in het seizoen 2014-2015 ook al tegen Roda mogen spelen. Thuis wonnen we, uit verloren we helaas. Maar het waren wel mooie duels, met volle tribunes en veel sfeer."

Na drie wedstrijden kan NEC niet ontevreden zijn over het resultaat. Het spel moet echter wel beter. "We zijn pas zo kort bij elkaar dus in deze fase is ieder punt gewoon mooi meegenomen, ongeacht het spel. Het kost tijd om aan elkaar te wennen. Dat gaat alleen door veel wedstrijden te spelen." Ook voor Braken is het wennen, met nieuwe buitenspelers om hem heen. "De ruimtes zijn erg klein. Daar moet ik rekening mee houden en mijn spel aanpassen. De ene keer gaat dat beter dan de andere, maar ik doe mijn best."

Lees ook: De Opstelling: "De Gier kiest voor Bossaerts"

"Ik weet nu dat Brahim Darri veel naar binnenkomt, dus moet ik mijn loopacties anders inzetten. Jonathan Okita blijft gelukkig wat meer aan de buitenkant en we hebben nog twee opkomende backs, dus ik krijg nog steeds aanvoer." Braken krijgt tot dusver vooral ballen met zijn rug naar het doel. "Maar ik ben vooral gevaarlijk in de zestien."

Volgens Braken is het niet de eerste echte krachtmeting. "Ook Cambuur behoort tot een van de kanshebbers voor de titel. Daar speelden we een prima wedstrijd tegen, afgezien van de laatste tien minuten. Ik ben benieuwd waar we nu staan. We gaan in ieder geval vol voor de winst. Dat moeten we elke week doen als NEC zijnde", besluit de spits.

Foto: Rob Koppers