Sven Braken bezorgde NEC maandagavond een krappe zege op Jong FC Utrecht (1-2) door een dieptepass van Joey van den Berg op fraaie wijze tot doelpunt te verwerken. Maar makkelijk ging het allerminst voor de Nijmeegse ploeg.

"We hadden de goal al eerder kunnen maken, ik ook", zei Braken na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Ik kreeg een paar kansen, wat andere jongens ook. Ja, die moeten erin. Dan moet je blijven wachten op je momentje. Gelukkig kwam die er. Joey zag me staan en gaf een geweldige pass. Drie belangrijke punten, dan is de ontlading groot."

Braken richtte zich na zijn goal meteen tot het uitvak. "De fans waren echt geweldig vandaag. Ze bleven ons steunen tot het laatste moment. Je weet dat je in het stadion speelt, je weet dat de sfeer niet top is. Daar moet je je op instellen. Al moet ik zeggen dat ik liever hier speel dan op een bijveldje."

De spits had het lastig tegen Jong FC Utrecht. Hij had veel verdedigers om zich heen. "De ruimtes waren heel klein. Het was lastig. We speelden ver op hun helft en daar waren we een beetje zoekende in. Dan probeer je via de flanken te gaan omdat zij erg compact stonden en we er moeilijk doorheen kwamen. Je moet het dan hebben van zo’n moment. Gelukkig viel de goal alsnog."

Foto: Rob Koppers