NEC bereikte vrijdagavond een nieuw dieptepunt in Maastricht. De Nijmegenaren werden op alle fronten afgetroefd. MVV versloeg de mannen van Pepijn Lijnders dan ook verdiend met grote cijfers: 4-1.

"Vandaag waren we zeker geen kampioensploeg. Het klinkt als een cliché, maar vrijdag kunnen we een boel goedmaken tegen een directe concurrent", doelt hij op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat vanavond één punt inliep op de Nijmegenaren.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik zit nog vol emotie van de wedstrijd. We hebben alle wedstrijden buiten eigen huis na de winterstop verloren en dat wilden we vandaag rechtzetten… Dit geeft echt een klote gevoel. MVV klapte er wél op, daardoor verloren we vanavond", treurt Braken. "We komen goed uit de rust, Rayhi benut de penalty en dan willen we doordrukken. De 3-1 was de mokerslag. Dat was een flinke tik."

Braken keerde terug op het oude nest. "Dit moest een bijzondere avond worden. Er lopen hier veel bekenden rond. In het begin was het nog wel leuk, maar uiteindelijk werd het een enorme teleurstelling", besluit Braken tegenover Omroep Gelderland.

Lees ook: Jansen schuldbewust: "Kon wel door de grond zakken"

Foto: Rob Koppers