Voor Sven Braken eindigt een schitterende week in mineur door de nederlaag tegen FC Eindhoven. Deze week beviel zijn vriendin van zoontje Luka, maar de eerste wedstrijd van het seizoen was een minstens zo zware bevalling. Mede door de komst van de kleine is Braken niet op zoek naar een vertrek uit Nijmegen.

Braken kwam het eerste halfjaar van 2019 uit in de Eredivisie voor FC Emmen. Terug in de Keuken Kampioen Divisie is hij op zijn plek. "Ik heb vanaf de eerste training weer een goed gevoel gehad. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid. Je weet in het voetbal dat er altijd transferperikelen zijn. Clubs hebben interesse in mij getoond, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt om te blijven. Dat ik een zoontje heb gekregen speelt daar wel in mee, ik zit goed in mijn vel en wil het hier weer laten zien. Ik ben er tegen Jong Ajax gewoon weer bij hoor", vertelt Braken aan ForzaNEC.

Daar zal iets moeten worden goedgemaakt voor de slechte start van het seizoen. "Op dit moment overheerst het slechte gevoel. Ik kwam met een heel grote glimlach binnen, maar dit overschaduwt het wel. Aan het spandoek van de supporters weet je vanaf het begin wat ze van ons verlangen. Dan begin je goed aan de wedstrijd, maar dat zetten we dan weer niet door", vervolgt Braken.

Zelf speelde hij alleen de laatste twintig minuten van de wedstrijd. "Ik heb maar één training meegemaakt maandag, dus ik was niet fit genoeg. Dinsdag ging ik met mijn vriendin naar het ziekenhuis. Het was een lange, heftige bevalling. Ik had gehoopt dat het sneller zou gaan. Maar mijn zoontje is gezond, mijn vriendin maakt het goed, dat is het belangrijkste. We hadden afgesproken dat ik zou starten, als ik donderdag mee zou trainen, maar dat is dus niet gelukt."

Zijn wissel voor Ole Romeny kwam op een ongelukkig moment. "Dan sta je tien seconden op het veld, heb je nog geen bal aangeraakt en dan ligt de bal al op de stip. Dat is gewoon klote, dan zit het daarna alleen nog maar tegen. Beslissingen van de scheidsrechter, slordige aanvallen, vrije trappen tegen. Het is de eerste wedstrijd, dus gelukkig hebben we nog alle tijd om het goed te maken."

Foto: Rob Koppers