In Mexico gaat het gerucht dat Sven Braken in de belangstelling staat van Querétaro FC. Meerdere media in het land, waaronder het toonaangevende ESPN, melden dat de club al bij NEC heeft aangeklopt voor de 26-jarige spits. Een woordvoerder van NEC geeft aan dat de Nijmeegse club de geruchten heeft meegekregen, maar dat Querétaro zich niet officieel heeft gemeld voor Braken.

Braken zou volgens de Mexicaanse media bij Querétaro, dat het afgelopen half jaar voorlaatste eindigde in de Mexicaanse Clausura, in beeld zijn als opvolger van Camilo Sanvezzo. De dertigjarige aanvaller vertrok voor een bedrag van naar verluidt drie miljoen euro naar Club Tijuana. De televisiezender RR Noticias meldde woensdag dat Jeison Lucumí en Braken op het punt stonden om Querétaro te versterken. Lucumi werd later op de woensdag gepresenteerd.

Voor Braken is het lang een droom geweest om een avontuur aan te gaan in het buitenland. De spits zag in zijn twee seizoenen bij NEC tot twee keer toe een overgang naar Denemarken stuklopen. Toen de Nijmegenaren in januari Ferdy Druijf al als vervanger hadden binnengehaald, ging Braken op huurbasis naar FC Emmen. Hij is in de voorbereiding weer aangesloten bij NEC en is topscorer in de oefenduels tot nu toe. De vraag is wel of het aanstaande vaderschap van Braken de plannen voor een buitenlandse transfer in de war heeft geschopt.

Braken heeft bij NEC nog een contract tot de zomer van 2021. De Nijmeegse club gaf in een eerder stadium aan hem graag te willen behouden, maar zal een transfersom ook goed kunnen gebruiken. NEC moet de komende twee seizoenen namelijk twee miljoen euro bezuinigen.

Foto: Rob Koppers