Sven Braken baalde vrijdag enorm van de zware nederlaag van NEC tegen FC Den Bosch (3-0). De clubtopscorer kon niet voor een doelpunt zorgen, terwijl zijn team een bar slechte indruk maakte.

“Dit hebben we aan onszelf te wijten”, zei Braken na afloop tegen ForzaNEC.nl. “We begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen knullig op achterstand. Dan moet je voor elkaar door het vuur gaan en de fout herstellen. Dat deden we niet en maken zij ook nog 2-0.”

In de rust, bij een 2-0 achterstand, was er even tijd om elkaar de waarheid te zeggen in de kleedkamer. “We hoopten elkaar even goed op scherp te zetten, maar echt gevaarlijk werden we niet. Dan komen er gaten in onze verdediging en maken zij nog 3-0.”

Tegen FC Eindhoven won NEC wel, maar speelde de ploeg ook al niet goed. “Maar Eindhoven is een goede ploeg, Den Bosch is matig. En daar verliezen wij van. Dat hebben we zelf gedaan. We moeten nu hard gaan trainen en er weer staan tegen FC Emmen.”

Na afloop gingen de NEC-spelers wel naar de meegereisde fans. “Het publiek was boos, begrijpelijk natuurlijk. Je verliest van Den Bosch, met alle respect. Maar dan moet je er ook staan voor je publiek. Ze hebben hun emotie kunnen tonen.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch-NEC.

Foto: David van Haren