Sven Braken (24) komt definitief naar de Goffert. Dat heeft NEC woensdag bevestigd. De centrumspits tekent een contract in Nijmegen voor vier jaar.

Braken: "Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan, om als één team het veld van de Goffert op te lopen en de mensen iets moois te laten zien en samen te winnen. We gaan samen voor promotie naar de Eredivisie, hopelijk kan ik daar een belangrijke rol in spelen door veel doelpunten te scoren."

Technisch directeur Remco Oversier op de clubsite: "Sven is een veelzijdige spits die het overzicht behoudt op het veld. Hij is sterk in de lucht en levert hij altijd arbeid en energie. Met zijn komst complementeren we het spitsenduo en zorgen we voor een goede concurrentie in de aanvalslinie. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de constructieve houding van Almere City FC rondom deze transfer."

De geboren Maastrichtenaar is afkomstig van Almere City, vrijdag de tegenstander van NEC.  Hij is al wel speelgerechtigd, maar zal vrijdag vermoedelijk niet in actie komen. Braken kwam in het afgelopen seizoen amper aan spelen toe, als gevolg van een zware knieblessure. Eind mei verlengde hij zijn contract bij Almere nog met één jaar. Daarvoor speelde hij bij MVV Maastricht, waar hij zijn loopbaan als profvoetballer begon. Braken speelt komend seizoen met rugnummer 19.

Foto: Omroep Flevoland