Aanvoerder Lasse Schöne baalt van de manier hoe NEC heeft verloren tegen Feyenoord. De Deen zag dat de Nijmegenaren in de eerste helft prima meekwamen met Feyenoord, maar dat in de tweede helft een hoop mis ging.

“Je kan best wel van Feyenoord verliezen, daar gaat het niet om. Als je ziet de manier waarop we hier verliezen. Alsof het lekker een zondagmiddag-wedstrijdje is. Dat vind ik echt ongelofelijk.” Het gaat de Deen niet om de fouten die werden gemaakt. “Je mag van mij heel veel doen. Ik hou van voetbal en ik hou ervan als je risico neemt, maar dat was het niet. Het lag aan de instelling en inzet. Het anticiperen en niet reageren het was echt ongelofelijk. We liepen steeds achter de feiten aan. Je kan hier best van verliezen, maar we geven het eigenlijk gewoon aan Feyenoord de tweede helft”, aldus de middenvelder tegenover ESPN.

De eerste helft was prima van Nijmeegse kant en daar lag het dan ook niet aan volgens Schöne. “Ik denk dat we drie honderd procent kansen hebben gehad. Dat is ook in bepaalde momenten. Als je van een tachtig procent kans een honderd procent kans kan maken, dan moet je dat doen. Daar ontbrak het wel aan vandaag. Daar ben ik wel heel boos over. We waren slordig en in zo’n wedstrijd heb je weinig te verliezen. Dan moet je ook durven en lekker doen, maar dat was niet al te best vandaag”, besluit een geïrriteerde Schöne.

Foto: Rob Koppers