NEC versterkte zich van de week met Ruud Boymans, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van AZ. De aanvaller weet inmiddels wel dat er zondag een belangrijk duel op het programma staat.  “De overgang was nog niet beklonken of ik werd al op deze wedstrijd geattendeerd”, vertelt Boymans zaterdag tegenover De Gelderlander.
 “Ik kom uit de Randstad, maar deze derby is bekend. Het is de strijd tussen Nijmegen en Arnhem. Ik kijk er echt naar uit.” De spits heeft al het een en ander meegekregen van Dennis Gentenaar, die hij nog kent van zijn tijd bij VVV-Venlo. “Het is pure emotie. Dat heeft Dennis Gentenaar me ook verteld. Een derby heeft alles. Hij verfde zijn haar zelfs eens in de clubkleuren van NEC. Prachtig. Mij gaat dat alleen niet lukken. Te weinig haar, hè. Ik ken deze strijd alleen van de tv. Nu maak ik dat allemaal van dichtbij mee. Dat vind ik geweldig.”
Boymans wil meteen tegen Vitesse scoren. “Dat is de beste binnenkomst bij NEC. Ik heb in anderhalf jaar bij AZ natuurlijk niet veel goals gemaakt, maar ik heb ook maar elf keer meegedaan, waarvan ook nog eens negen keer als invaller. Maar ik ken mijn kwaliteiten, heb vertrouwen en neem de cijfers mee van Jong AZ. Daar heb ik mijn scoringsritme op peil gehouden. Bij NEC moet ik in de eredivisie weer rendement laten zien.”